Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Παρατείνεται η αγωνία για χιλιάδες ανέργους


Ίσως τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των προσλήψεων της Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους μεταξύ αυτών και στον Πύργο...Για λίγες ημέρες ακόμα παρατείνεται η αγωνία για χιλιάδες ανέργους που έχουν κάνει τις αιτήσεις τους για να προσληφθούν στους Δήμους μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας.
Στη Δυτική Ελλάδα αφορά προσλήψεις σε Πάτρα, Πύργο και Ναύπακτο και γενικότερα στη χώρα πρόκειται συνολικά για 6.339 προσλήψεις σε 34 Δήμους.
Αν και είχε ανακοινωθεί πως τα αποτελέσματα θα βγουν μέχρι και σήμερα, τελικά όπως όλα δείχνουν αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, πιθανόν μέχρι τη Δευτέρα.
Στους Δήμους δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση.
Για πρώτη φορά, οι 6.339 ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).
Στα κριτήρια μοριοδότησης των νέων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνεται για πρώτη φορά το κριτήριο της εντοπιότητας και των ωφελουμένων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να πριμοδοτούνται οι δημότες των περιοχών με υψηλή μακροχρόνια ανεργία, αλλά και οι οικονομικά ασθενέστεροι.
Αναλυτικά τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής:

⦁ Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

⦁ Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

⦁ Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω

⦁ Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό

⦁ Ηλικία

⦁ Αριθμός ανήλικων τέκνων

⦁ Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

⦁ Εντοπιότητα

⦁ Ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πρώην ΕΛΆΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΈΝΟ ΕΙΣΌΔΗΜΑ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.