Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Νέα εξέλιξη: Στα κρυφά, σε νέα τοποθεσία η νέα Σύνοδος για την Ελλάδα, χωρίς την Ελλάδα


«Η μίνι σύνοδος για την Ελλάδα δεν ματαιώθηκε, θα πραγματοποιηθεί, απλώς άλλαξε η ημερομηνία για να αποφευχθεί η προσοχή των ΜΜΕ» επιμένει το γερμανικό πρακτορείο MNI παρά τη διάψευση του Βερολίνου...



«Τα μέλη του «Washington Club» (σ.σ οι βασικοί πρωταγωνιστές του ελληνικού προγράμματος) θα έχουν διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος και την απομείωσή του προ του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου» αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο σχετικές πηγές.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο στο λεγόμενο «Μίνι Eurogroup» ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί πώς θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε κατηγορηματική διάψευση της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης, προχώρησε νωρίτερα το Βερολίνο. Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι διαρροή του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, το βράδυ της Τετάρτης, όχι μόνον επιβεβαίωνε τη διεξαγωγή της «Μίνι Συνόδου» αλλά τη χαρακτήριζε ως προγραμματισμένη και σημείωνε ότι θα έχει ως αντικείμενο και το ελληνικό ζήτημα.

Μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η αξιολόγηση «είναι εφικτό να κλείσει» και η διαπραγμάτευση να επιτύχει, «παρά την υπονόμευση της ΝΔ», ώστε στις 5 Δεκεμβρίου να αποφασιστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και να συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα.

«Οι κυβερνώντες παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται… Με τις ιδεοληψίες τους διαπραγματεύονται» σημείωσε από την πλευρά του, μιλώντας ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση οχυρώνεται πίσω από το ζήτημα του χρέους, το οποίο η ίδια διόγκωσε, και έχει αναχθεί σε προπέτασμα καπνού προκειμένου να κρυφτεί η ανικανότητα που επιδεικνύει στη διαπραγμάτευση.

Σχεδόν αδύνατη θεωρούν στο μεταξύ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που μίλησαν στην Καθημερινή, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το επόμενο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου προβλέπει μεταξύ άλλων νέες περικοπές στα εφάπαξ, πιέσεις για τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων έως το τέλος του 2017, αλλά και συνεργασία της φορολογικής και ασφαλιστικής διοίκησης με ιδιωτική εταιρεία, για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προβλέπει μεταξύ άλλων το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.