Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Προσοχή στα τάπερ που χρησιμοποιείτε για το φαγητό


Αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε πλαστικούς περιέκτες για αποθήκευση τροφίμων...




(ιδιαίτερα αν έχουν λιπαρά - π.χ. ξηρούς καρπούς- ή οξέα -π.χ. τουρσιά- ή αλκοόλ -π.χ. λικέρ), προτιμάμε δοχεία αποθήκευσης από καλής ποιότητας πλαστικό ειδικό γι’ αυτήν τη δουλειά. Ελέγχουμε το οπίσθιο μέρος του πυθμένα του σκεύους: πρέπει καταρχάς να φέρει το χαρακτηριστικό σήμα με το ποτήρι και το πιρούνι, που σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για αποθήκευση τροφίμων.

Επίσης, αποφεύγουμε τα πλαστικά σκεύη από πολυκαρβονικές ενώσεις, διότι περιέχουν διφαινόλη Α, μια χημική ουσία που έχει βρεθεί ότι είναι ικανή να διαταράξει την ενδοκρινική ισορροπία του οργανισμού. Τα πλαστικά σκεύη από πολυκαρβονικές ενώσεις φέρουν (όχι πάντα) στο οπίσθιο μέρος του πυθμένα τους ένα τρίγωνο από βελάκια ανακύκλωσης, στο κέντρο του οποίου αναγράφεται ο αριθμός 7. Εναλλακτικά, αναγράφονται τα αρχικά PC (polycarbonate).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.