Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Bloomberg: Ξέφρενο ράλι του δολλαρίου λόγω εξαγγελιών Τραμπ [πίνακας]


Διεύρυνε το ράλι έναντι του ευρώ το αμερικανικό νόμισμα αντανακλώντας την αισιοδοξία των επενδυτών ότι οι πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ θα πυροδοτήσουν πιο γρήγορα την νομισματική σύσφιξη από τη Fed...



Το δολάριο έχει καταγράψει 10ήμερο ανοδικό σερί έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, το μακρύτερο ράλι από την έναρξη κυκλοφορίας του το 1999.

 
dolllari.png

Το δολάριο επίσης έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη διήμερη άνοδο έναντι του γεν από τη δεκαετία του 1980.

Την ίδια στιγμή οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έχουν καταγράψει άνοδο λόγω των δεσμεύσεων του Ντ. Τραμπ ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέες δαπάνες στον προϋπολογισμό.
«Το μομέντουμ για το δολάριο παραμένει ισχυρό. Η κίνηση θα συνεχιστεί. Μπορεί να δούμε κάποια κατοχύρωση κερδών κοντά στην Ημέρα των Ευχαριστιών αλλά νομίζω ότι οι αγορές θα συνεχίζουν να αγοράζουν το δολάριο» σχολιάζει ο Vassili Serebriakov, αναλυτής FX στην Credit Agricole CIB.
Το δολάριο έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 0,4% στο $1,0588 έναντι του ευρώ στη Νέα Υόρκη, σε νέο υψηλό επίπεδο από τον Δεκέμβριο. Το αμερικανικό νόμισμα έκλεισε με άνοδο 0,7% στα 110,91 γεν.

Ο δείκτης δολαρίου έχει ανέλθει σε νέο υψηλό από τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 1,5% από την αρχή του έτους, γυρίζοντας τις απώλειες σε κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.