Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ο καιρός της Δευτέρας


Με κρύο και υγρασία κάνει ποδαρικό η εβδομάδα...




Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τη Δευτέρα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις νυχτερινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Αιγαίο βαθμιαία η έντασή τους θα φτάσει τοπικά τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς. Στα βόρεια έως 16 βαθμοί.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στο Ιόνιο και τα παραθαλάσσια τμήματα, όπου είναι πιθανό μέχρι το μεσημέρι να σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά και νότια 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4, στα δυτικά 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενική αίθριος, με βαθμιαία εμφάνιση αραιών νεφώσεων στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της Τρίτης

Την Τρίτη στα ανατολικά και νότια αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.