Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Τι θα γίνει τελικά με τον Καρανίκα;


Ποιος είναι ο ρόλος του Νίκου Καρανίκα μετά τον ανασχηματισμό και τι αρμοδιότητες έχει;...




Ο «Βηματοδότης» έχει τις απαντήσεις:

Η αναβάθμιση σε κυβερνητικό εκπρόσωπο του Δ. Τζανακόπουλου έφερε αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου. Τη θέση του κ. Τζανακόπουλου, πήρε η πιο στενής του συνεργάτης, η Ιωάννα Πεπέ, η οποία θα είναι η νέα διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα. Η κυρία Πεπέ, (που όλοι στο Μαξίμου την φωνάζουν Γιαννούλα), ήταν μέχρι πρότινος ειδική σύμβουλος στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού και χρημάτισε και ειδική γραμματέας στο γραφείο της Βασιλικής Θάνου όταν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Ο Θ. Μιχόπουλος έως τώρα υπεύθυνος του πολιτικού σχεδιασμού αναλαμβάνει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, ενώ ο Αγγελος Τσέκερης έως τώρα υπεύθυνος του γραφείου του τύπου αναλαμβάνει τον πολιτικό σχεδιασμό. Και μια και ο λόγος για σχεδιασμούς (πολιτικούς, στρατηγικούς κτλ) ρώτησα έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα να μου εξηγήσει τη διαφορά. Δυστυχώς δεν μπόρεσε. Με την ευκαιρία ρώτησα ποιος είναι ο ρόλος του Νίκου Καρανίκα, ο οποίος εμφανίζεται ως σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού.

Και εδώ η απάντηση ήταν ασαφής: «Δεν γνωρίζω τι ακριβώς κάνει, αλλά δεν νομίζω ότι έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία αυτός ο τίτλος που του έδωσαν». Ξαναρώτησα: «Μήπως τον αντικατέστησε ο κ. Τσέκερης στον πολιτικό σχεδιασμό;». Απάντησε: «Οχι βεβαίως, έδωσαν στον Καρανίκα απλώς ένα τίτλο αλλά τι ακριβώς συμβουλεύει τον πρωθυπουργό δεν μπορώ να σας βοηθήσω». Το βέβαιον είναι ότι ο κ. Καρανίκας ακόμα διατηρεί το γραφείο του στον προστατευόμενο από τους αστυνομικούς χώρο του ισογείου της Βουλής. Ποιος μπορεί να τον αντικαταστήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.