Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ο καιρός της Τρίτης


Εισβάλει ο χειμώνας με κρύο, βροχές και χιόνια...




Άστατος θα είναι την Τρίτη ο καιρός με χιονοπτώσεις σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο (πλην της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Προβλέπεται ακόμα επικράτηση βόρειων ανέμων στα πελάγη, που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 8 και βαθμιαία τα 9 μποφόρ. Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από βορρά προς νότο.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχή. Τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά από το βράδυ αναμένεται πτώση.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχή και βαθμιαία χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (500-700 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το απόγευμα ο υδράργυρος.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω από τα 300 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά 8 και το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από απο -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα παραμείνει άστατος. Συγκεκριμένα, στην Ήπειρο και τη Στερεά αναμένεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα ημιορεινά, (ενδεικτικό υψόμετρο 500-700 μέτρα). Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές, προβλέπονται στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλία και τη Στερεά προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 500-700 μέτρα). Στην Πελοπόννησο αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ ο υδράργυρος.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Ο καιρός της Τετάρτης

Την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα νότια και παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, τα ημιορεινά της Ηπείρου, της Στέρεας, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, στα πεδινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, καθώς και των νησιών του βόρειου Αιγαίου. Στη νοτιοανατολική χώρα θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Στη δυτική και βόρεια χώρα τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικές περιοχές και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα. Στη δυτική και βόρεια χώρα αναμένεται παγετός, τοπικά ισχυρός τη νύχτα προς την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.