Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Έλεγχοι και μηνύσεις σε υπευθύνους κυλικείων σχολείων


Σε σειρά υγειονομικών ελέγχων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και κυλικεία εντός...


 αυτών, σε νηπιαγωγεία, καθώς και σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς προχωρά η Περιφέρεια Αττικής.
Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 1207 σχολικά συγκροτήματα ως προς τις κτηριακές υποδομές (αίθουσες διδασκαλίας, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ).
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων δόθηκαν 560 συστάσεις, όπου κρίθηκε απαραίτητο, με την αποστολή σχετικών εγγράφων προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Διευθύνσεις σχολείων, Γραφεία Εκπαίδευσης, Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων, Σχολικές Επιτροπές) προκειμένου να μεριμνήσουν για τα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 654 κυλικεία σχολείων, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να δοθούν 374 συστάσεις που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την ανάγκη βελτίωσης των υγειονομικών συνθηκών, και ζητήματα όπως τα επιτρεπόμενα είδη πώλησης και η εκπαίδευση του προσωπικού, ενώ υποβλήθηκαν 19 μηνύσεις σε υπευθύνους κυλικείων.
Στο ίδιο πλαίσιο, μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 55 νηπιαγωγεία και 46 βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, με τις συστάσεις να ανέρχονται σε 10 και 22 αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.