Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Μανώλης Καψής: Ο "πραγματικός" Αλέξης Τσίπρας


Διαβάζω (και ξαναδιαβάζω ) την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. (Επαγγελματική διαστροφή). Εκ πρώτης όψεως "μια απο τα ίδια". Πλήξη... Βλέποντας όμως πίσω από τις γραμμές, αποκαλύπτεται ποιος είναι ο "πραγματικός" Αλέξης Τσίπρας....



Κατ' αρχάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι ρόλο παίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά: "Η στάση του είναι βαθιά υπονομευτική. Σαν να λέει προς τους σκληρούς εκ των δανειστών, μην υποχωρείτε. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΓΕΡΑ και συνεχίστε την προσπάθεια να εξαναγκάσετε την κυβέρνηση να αποδιοργανώσει πλήρως την αγορά εργασίας".

Είμαστε μια ανάσα από το "ΒΑΣΤΑ ΡΟΜΕΛ" που έλεγαν οι δωσίλογοι-μαυραγορίτες στην Κατοχή. Με δυο λόγια, η ΝΔ ως "τρόικα εσωτερικού" δυναμιτίζει τη διαπραγμάτευση και παίρνει το μέρος των δανειστών ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση. (Μια ανάσα απο την κατηγορία για "αντεθνική δράση".) Άλλωστε ο κ. Τσίπρας συνεχίζει: "Πρόκειται προφανώς για μια στάση
ανεύθυνη αλλά και ταυτόχρονα εθνικά επιζήμια". ( Στο Γουδί λοιπόν...)

Και ποιο είναι το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη; Α, ευκολάκι για τον Αλέξη Τσίπρα. "Το 4ο Μνημόνιο. Αυτό είναι το σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη. Το σχέδιό του είναι να οδηγηθεί η χώρα σε αδιέξοδο για να φέρει αυτός ένα ακόμα μνημόνιο, ρίχνοντας όμως -ως συνήθως- τις ευθύνες στους άλλους".

Η αλήθεια είναι ότι δεν τον είχα για τόσο πονηρό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντί να αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να τα υπογράψει όλα, θέλει να φέρει αυτός το 4ο μνημόνιο. Αντί να αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση και να περάσει όλα τα προαπαιτούμενα, θέλει να τα υπογράψει αυτός... ( Τόσο αμετανόητος νεοφιλελεύθερος. Όλο το πολιτικό κόστος για το μνημόνιο, το θέλει "για πάρτη του").

Γι' αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας νουθετεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντί να υιοθετήσει, λέει, μια "συνεπή και εποικοδομητική αντιπολιτευτική στρατηγική, οδηγείται σε έναν επικίνδυνο πολιτικό παροξυσμό". Έχει μια λογική... Θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να πάρει παράδειγμα την εποικοδομητική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και να βάλει κι αυτός πλάτη για να τελειώσει το πρόγραμμα και να βγει η χώρα στις αγορές. Γιατί δεν το κάνει;

Με τα λόγια του κ. Τσίπρα, οι εκλογές με τη διαπραγμάτευση σε εκκρεμότητα θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην οικονομία, δεν θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση, θα απομακρυνθεί η ρύθμιση του χρέους και ποιος ξέρει τι άλλο κακό μάς περιμένει...

Καλά, τα ίδια δεν έλεγε και ο Αντώνης Σαμαράς το 2014; Ότι οι εκλογές θα είναι καταστροφή, ότι θα χάσουμε την ευκαιρία για μια ελεγχόμενη έστω -με γραμμή χρηματοδότησης- έξοδο στις αγορές; Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προκάλεσε τις εκλογές, όταν αρνήθηκε να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα; (Πώς το έλεγαν τότε; "Ακόμα και τον Τσίπρα να προτείνει η ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει;")

Α, όχι. Δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε τον Πρόεδρο. Φταίει, λέει, ο κύριος Τσίπρας "ο Σαμαράς που έφερε την προεδρική εκλογή τον Δεκέμβρη και όχι τον Μάρτιο όπως προέβλεπε το Σύνταγμα". (Λες και τον Μάρτιο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζε διαφορετικά...)

Είδατε ο Σαμαράς; Αντί να υπογράψει το μνημόνιο και μετά να πάει σε εκλογές (και να μη βρει ούτε την ψήφο του...) προτίμησε τις εκλογές και άφησε τον Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει το 3ο μνημόνιο. (Αφού ο Βαρουφάκης μάς έκλεισε τις τράπεζες...)

Α, όχι, αυτό ο Μητσοτάκης δεν θα το επιτρέψει. Θα ρίξει την Κυβέρνηση (πώς θα το κάνει αυτό δεν το ξέρουμε, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια), και θα το υπογράψει αυτός το νέο μνημόνιο. Σιγά μη χάσει την ευκαιρία...

Υ.Γ.: Στη ροή του λόγου του ο Αλέξης Τσίπρας λέει πάντως και μερικές αλήθειες. Όπως όταν σημειώνει ότι ο κόσμος νιώθει απογοήτευση (και λίγα λες...) αν και αναγνωρίζει ότι δεν υπήρχαν άλλες επιλογές. ( Όπως π.χ. το προγράμμα Θεσσαλονίκης, η κατάληψη του Νομισματοκοπείου ή το παράλληλο νόμισμα). Ή όταν λέει ότι σε αυτή την καταστροφική δίνη της κρίσης "μάς έβαλε η Νέα Δημοκρατία". (Να υποθέσουμε ότι έσπασε ο άξονας Τσίπρα-Καραμανλή; Τα ακούει αυτά ο Προκόπης Παυλόπουλος;)

*στο capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.