Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ο καιρός της Δευτέρας


Ραγδαία επιδείνωση: Έρχονται βροχές, παγετός και τα πρώτα χιόνια...




Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αναμένονται τη Δευτέρα. Από το βράδυ στα ανατολικά και νότια αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ τοπικός παγετός θα κάνει την εμφάνισή του νωρίς το πρωί στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία περαιτέρω πτώση.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά το βράδυ έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα παροδικών βροχών από το βράδυ κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 και κατά διαστήματα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το βράδυ στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη υπάρχει πιθανότητα παροδικών βροχών και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά. Τοπικός παγετός νωρίς το πρωί στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και από αργά τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος ο καιρός θα χαρακτηριστεί από λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το βράδυ θα σημειωθούν και τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Από το βράδυ προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στις Κυκλάδες βόρειοι 3 με 4 και από το βράδυ 5 με 6 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Ο καιρός της Τρίτης

Την Τρίτη αναμένονται στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα δυτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.