Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Η Boeing ετοιμάζει αεροπλάνο που απογειώνεται και προσγειώνεται... κάθετα! [video]


Η τεχνολογία VTOL (κάθετη απογείωση και προσγείωση) χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις, ωστόσο δεν έχει περάσει ακόμα στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας....




Αυτό φαίνεται να ετοιμάζεται να αλλάξει η Boeing, που, όπως αναφέρει το New Atlas, κατοχύρωσε ευρεσιτεχνία για ένα VTOL αεροσκάφος που θα είναι ικανό να μεταφέρει μέχρι 100 επιβάτες, συνδυάζοντας τις «αρετές» ελικοπτέρων και αεροπλάνων- κάτι που θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά τη δραστηριότητα και την κίνηση σε πολλά μικρά περιφερειακά αεροδρόμια ανά τον κόσμο.

Η εταιρεία έχει ιδιαίτερη εμπειρία στο αντικείμενο, χάρη στο V-22 Osprey. Σύμφωνα με την πατέντα, η Boeing φαίνεται να επιδιώκει μια σειρά από παράγοντες που καθιστούσαν απαγορευτική τη χρήση τεχνολογίας VTOL στην πολιτική αεροπορία, προκειμένου να αναπτύξει ένα αεροσκάφος 100 επιβατών, το οποίο έχει φτερά σε χαμηλό σημείο (αντίθετα με το Osprey), σαν ένα κανονικό αεροπλάνο, ενώ δεν χρειάζεται ειδική ενίσχυση για να αντέχει στις προσκρούσεις.

Επίσης, θα είναι σε θέση να επιπλέει στο νερό, θα μπορεί να φέρει δεξαμενές καυσίμου στα φτερά, να πετά από συμβατικά αεροδρόμια και να διαθέτει κανονικές θυρίδες εξόδου. Όσον αφορά στους κινητήρες του, θα είναι σε σταθερές θέσεις- και, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα - μεμονωμένοι θα είναι λιγότερο ισχυροί, ωστόσο σε συνδυασμό θα μπορούν να παρέχουν αρκετή ισχύ ώστε το αεροσκάφος να πετά εάν ο ένας σταματήσει να δουλεύει. Τα συστήματα ισχύος των φτερών θα μπορούν να διαρρυθμιστούν έτσι ώστε να είναι εντελώς ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Από τη στιγμή που πρόκειται για ευρεσιτεχνία, δεν είναι σε καμία περίπτωση σίγουρο εάν το αεροσκάφος αυτό ή κάποιος τύπος του θα τεθεί κάποια στιγμή σε παραγωγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.