Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

EBRD: Η Ελλάδα πέρασε το σημείο καμπής


Μηδενική ανάπτυξη προβλέπει για το 2016 στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), ενώ για το 2017, εκτιμάται...




ανάπτυξη 2% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με έκθεση της EBRD, η ελληνική οικονομία αναδύεται από την ύφεση των τελευταίων ετών, με την Τράπεζα να εκτιμά ότι η χώρα μας πέρασε το σημείο καμπής.

Στην έκθεση γίνεται λόγος για μία καλή σεζόν στον τουρισμό, αλλά και για βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, που συντελούν στην ανάκαμψη της οικονομίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, παρά τη συρρίκνωσή της κατά 0,7% το α’ εξάμηνο.

Κατά την EBRD, για το 2017 οι προοπτικές είναι ευνοϊκότερες, καθώς η εμπιστοσύνη και οι επενδύσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ωστόσο οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, τα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας και ορισμένες αδυναμίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπου τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, θα περιορίσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης στο 2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.