Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Το PLAN B της Ευρώπης για την Ελλάδα και το "Μνημόνιο 4"


Σχέδιο Β εξετάζουν οι ευρωπαίοι εταίροι για την περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο MNI, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές...Όπως μεταδίδει το MNI, το Ταμείο και οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να διαφωνούν πάνω στους μεσοπρόθεσμους στόχους που θα πρέπει να πετύχει η ελληνική πλευρά.

Στην πράξη, αυτό κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι οι εταίροι δεν δέχονται την πρόταση του ΔΝΤ για μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, στόχοι που συνδέονται άρρηκτα με το μέγεθος του χρέους και το κόστος εξυπηρέτησής του. Το Ταμείο έχει ζητήσει μείωση του στόχου για πρωτογενές μετά το 2018 από το 3,5% στο 1,5% και σημαντική ελάφρυνση του χρέους.

Παράλληλα, απηχώντας τις πληροφορίες από την Αθήνα, οι πηγές του MNI επισήμαναν ότι δεν διαβλέπουν ενδεχόμενο συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση στο τελευταίο Eurogroup του έτους, στις 5 Δεκεμβρίου.

Οι πηγές τόνισαν μάλιστα πως παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην η διαπραγμάτευση Αθήνα πρέπει πλέον να λάβει πολιτικές αποφάσεις ώστε να κλείσει με επιτυχία η αξιολόγηση.

Οι θεσμοί αποχώρησαν σήμερα από το ελληνικό έδαφος, με ανοιχτά μέτωπα τα εργασιακά, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα – που η κυβέρνηση δεν καταθέτει καθώς ευελπιστεί σε προγενέστερη συζήτηση για το χρέος – και την εξωδικαστική ρύθμιση εταιρικών οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.