Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Θανάσιμος κίνδυνος ο αερόσακος του συνοδηγού για παιδιά κάτω των 13 ετών


Σύμφωνα με δημοσίευση του επιστημονικού εντύπου «The Journal of Trauma, Injury, Infection and Critical Care», μελέτη που...


 διεξήχθη από Ιάπωνες επιστήμονες διαπίστωσε ότι οι αερόσακοι των αυτοκινήτων στις μπροστινές θέσεις αποτελούν κίνδυνο για τα μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά που είναι μικρότερα από 13 ετών δεν πρέπει να κάθονται στο κάθισμα του συνοδηγού γιατί ο αερόσακος του αυτοκινήτου σε περίπτωση σύγκρουσης θα τα χτυπήσει τόσο που θα υπάρχει κίνδυνος είτε αναπηρίας είτε ακόμα και θανάτου.

Ελέγχοντας στοιχεία των Αρχών, οι επιστήμονες στην Ιαπωνία διαπίστωσαν ότι σε όσα ατυχήματα είχαν εμπλακεί παιδιά τα οποία κάθονταν στη θέση του συνοδηγού οι τραυματισμοί τους ήταν σε μεγάλο βαθμό θανάσιμοι και από όσα είχαν διασωθεί τα περισσότερα ήταν ανάπηρα.

Όπως ανάφεραν οι ειδικοί, με τη μελέτη αυτή συμφωνεί και μια παλαιότερη καταγραφή που έγινε στις ΗΠΑ το 2000 και η οποία έδειξε ότι 105 άτομα τραυματίστηκαν θανάσιμα, εκ των οποίων το 93% ήταν παιδιά κάτω των 12 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.