Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Πέλλα: Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης για εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών


Στη σύλληψη μέλους συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση...


 ανυποψίαστων πολιτών με το πρόσχημα ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών.
Πρόκειται για μια 44χρονη Ρωσίδα, σε βάρος της οποίας, καθώς και 3 άγνωστων συνεργών της (2 γυναικών και ενός άντρα), σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.
Όπως προέκυψε από την έρευνα οι προαναφερόμενοι είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών και κυρίως ηλικιωμένων, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης και μεθοδολογία δράσης.
Ειδικότερα, χθες το πρωί συνεργός της 44χρονης τηλεφώνησε σε οικία 52χρονης στα Γιαννιτσά Πέλλας και προσποιούμενη την κόρη της ζητούσε βοήθεια λόγω θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος που δήθεν προκάλεσε. Ακολούθως, δεύτερη συνεργός της «εμφανίστηκε» ως υποτιθέμενη αστυνομικός και της ζήτησε να παραδώσει σε δήθεν συνάδελφό της μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να αποφύγει τις υποτιθέμενες συνέπειες.
Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η 44χρονη χθες (11-12-2016) το μεσημέρι στα Γιαννιτσά, τη στιγμή που παραλάμβανε το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό σε προκαθορισμένο ραντεβού με την παθούσα.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης έχοντας συγκεκριμένους ρόλους κάθε φορά, εμπλέκονται σε ακόμα 5 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης και συγκεκριμένα:
• την 10-11-2016 κατάφεραν και έπεισαν 2 γυναίκες σε περιοχή της Πέλλας να παραδώσουν στην 44χρονη συλληφθείσα το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ και
• την 10 και 11-12-2016 αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν χρησιμοποιώντας την ίδια ακριβώς μεθοδολογία σε περιοχές της Πέλλας και της Ημαθίας 2 γυναίκες και έναν άνδρα.
Κατασχέθηκε το όχημα της 44χρονης, με το οποίο προσήλθε στο προκαθορισμένο ραντεβού προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα, ως μέσω τέλεσης για την παράνομη δραστηριότητας τους.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.