Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Σοκαριστικά τα ποσοστά καπνιστών και παθητικών καπνιστών στην Ελλάδα


Μια νέα έρευνα της Eurostat έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που σχεδόν όλοι υποψιαζόμασταν: Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που διαθέτει τους περισσότερους καπνιστές σε...


 όλη την Ευρώπη, ενώ κατέχει την πρωτιά με ποσοστό-ρεκόρ στο παθητικό κάπνισμα.
Παρόλο που το κάπνισμα είναι αποδεδειγμένα μια από τις πιο βλαβερές και καταστροφικές συνήθειες που μπορεί να έχει κάποιος τόσο για τον ίδιο όσο και για τους γύρω του φαίνεται ότι πολλοί Ευρωπαίοι άνω των 15 ετών δεν μπορούν να του αντισταθούν.
Οι πιο εθισμένοι της Ευρώπης βρίσκονται στην Βουλγαρία, όπου το 34,8% της χώρας είναι καπνιστές, ενώ ακολουθεί η Ελλάδα με 32,6%.
Παράλληλα, το 64,2% των Ελλήνων δηλώνει ότι είναι παθητικοί καπνιστές σε μόνιμη βάση, ενώ στη δεύτερη θέση των παθητικών καπνιστών βρίσκεται η Κροατία με 44,7% και η Βουλγαρία 40,5%. Προφανώς, αυτό το… εντυπωσιακό ποσοστό της Ελλάδας οφείλεται στο γεγονός ότι ποτέ δεν έγιναν σεβαστοί οι νόμοι απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.
Από την άλλη, η χώρα με τους λιγότερους καπνιστές είναι η Σουηδία με ποσοστό 16,7% και ακολουθεί η Βρετανία με 17,3%. Παράλληλα, η Σουηδία σημειώνει μόνο 5,9% στο ποσοστό των παθητικών καπνιστών, το μικρότερο σε όλη την Ευρώπη.
Σύμφωνα με την έρευνα σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό των ανδρών καπνιστών ήταν μεγαλύτερο από το γυναικείο ποσοστό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.