Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Δεν εκδίδονται στην Τουρκία οι 5 στρατιωτικοί - τι συμβαίνει με τους άλλους 3


Από τους «8», οι πέντε δεν εκδίδονται ενώ για άλλους τρεις εκκρεμεί η έκδοσή τους...




Ακόμη δυο Τούρκοι αξιωματικοί δεν θα εκδοθούν στην Τουρκία, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε την Πέμπτη το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Πρόκειται για τους τελευταίους δυο -από τους 8 συνολικά - Τούρκους στρατιωτικούς για τους οποίους η ελληνική Δικαιοσύνη κλήθηκε να κρίνει αν θα εκδοθούν ή όχι στη γειτονική χώρα, μετά από αίτημά της, προκειμένου να δικαστούν για αδικήματα που σχετίζονται με το πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Τι γίνεται με τους "3"

Να εκδοθούν στην Τουρκία οι τρεις από τους οχτώ κατηγορούμενους για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, που είχαν φτάσει στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο μια ημέρα μετά, αποφάσισε το Εφετείο.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι τρεις θα εκδοθούν στην Τουρκία, για προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του κοινοβουλίου και για αρπαγή ελικοπτέρου.

Το Εφετείο αποφάσισε να μην εκδοθούν για το αδίκημα της απόπειρας δολοφονίας του Τούρκου προέδρου.

Και οι τρεις Τούρκοι έχουν υποβάλει έφεση, ενώ μέχρι την εκδίκασή της στον Άρειο Πάγο, θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Οι τρεις Τούρκοι, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι δεν είναι πραξικοπηματίες και ότι αν εκδοθούν στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη, αλλά κινδυνεύουν να υποβληθούν σε βασανιστήρια και εξευτελισμό.

Ακόμη επισήμαναν ότι μετά τα γεγονότα του Ιουλίου, οι σύζυγοί τους απολύθηκαν από τις εργασίες τους και οι οικογένειές τους είναι όμηροι. Μάλιστα είπαν ότι δεν τους επιτρέπουν ούτε καν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.