Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

«Μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ


Δομή εγκληματικής οργάνωσης με συγκεκριμένους ρόλους είχε μια σπείρα απατεώνων που παρουσιάζονταν στα σπίτια ηλικιωμένων σε περιοχές...
της Πέλλας και της Δράμας παριστάνοντας τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. Και τους... άλλαζαν τα φώτα κλέβοντας ό,τι πολύτιμο είχαν!

Επτά άνδρες και δυο γυναίκες ηλικίας 24 ως 56 χρόνων απάρτιζαν τα «μαϊμού» συνεργεία που πήγαιναν με το πρόσχημα ότι θα επισκευάσουν βλάβες στον τάχα ελαττωματικό ηλεκτρολογικό πίνακα οι οποίες θα προκαλούσαν δήθεν βραχυκύκλωμα ή πυρκαγιά. Το κόλπο ήταν ότι έβαζαν τους ανυποψίαστους ενοίκους να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα χρυσαφικά σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να μην κινδυνεύσουν από τυχόν... σπινθήρες. Για να γίνουν πιο πειστικοί, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με κάποιον συνεργό τους που παρίστανε τον προϊστάμενό τους και επιβεβαίωνε τις ενέργειές τους σε όποιους τις αμφισβητούσαν!

Με τον τρόπο αυτό, γνώριζαν πού βρίσκεται ό,τι είχε αξία, απομόνωναν τα συνήθως ηλικιωμένα θύματα σε σημείο που να μην έχουν ορατότητα στα τιμαλφή τους και οι συνεργοί τους αναλάμβαναν να τα αρπάξουν. Έτσι, κατάφεραν από τον Ιούλιο του 2015 να κλέψουν μετρητά και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ από έξι σπίτια στην Πέλλα και ένα στη Δράμα! Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Γιαννιτσών που ερευνούν αν έχουν διαπράξει και άλλες, αλλά οι εννέα υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. Δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου. Σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.