Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Αυτό είναι το υπερσύγχρονο φορτηγό με ακτίνες "Χ" που θα σκανάρει το λιμάνι


Το αυτοκινούμενο σύστημα ελέγχου ακτινών «Χ», το οποίο αποτελεί δωρεά της εταιρείας Παπαστράτος ΑΒΕΣ και θα εξοπλίσει τις τελωνειακές αρχές της χώρας στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη, στον προαύλιο χώρο της αποθήκης Γ4 του ΟΛΠ...Όπως γνωστοποίησε το ΥΠΟΙΚ, το αυτοκινούμενο σύστημα έχει ικανότητα ελέγχου έως και 80 φορτηγών ή κοντέινερ την ώρα, ενώ η αξία του ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί να «διαβάζει» με μεγάλη ταχύτητα, ευκολία και ακρίβεια το περιεχόμενο ενός φορτηγού ή ενός κοντέινερ και να εντοπίζει το λαθραίο φορτίο.

Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του οχήματος, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου τόνισε ότι το λαθρεμπόριο στερεί πολύτιμα έσοδα από τη χώρα, δυσκολεύει την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και οδηγεί σε αύξηση της φορολογίας για όσους δεν κρύβουν τα εισοδήματά τους. «Το λαθρεμπόριο δημιουργεί και άλλες παθογένειες. Στρεβλώνει τον ανταγωνισμό για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με υγιή και νόμιμο τρόπο και τις φέρνει σε δύσκολη οικονομικά θέση έναντι όσων παρανομούν. Δημιουργεί ένα κύκλωμα παραβατικότητας, ανομίας και σε ακραίες περιπτώσεις ακόμη και βαριάς εγκληματικότητας» είπε επίσης, ενώ πρόσθεσε ότι «στόχος της κυβέρνησής μας από την πρώτη ημέρα ήταν η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής γενικότερα. Η πολιτική βούληση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία στον αγώνα αυτό».

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής υπογράμμισε από την πλευρά του ότι η διαδικασία για την προμήθεια τεσσάρων αυτοκινούμενων συστημάτων X-RAY και έξι σταθερών για αποσκευές επιβατών προχωρά κανονικά και αναμένεται να αποκτηθούν και να είναι λειτουργικά τον Σεπτέμβριο του 2017. Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, έχει δρομολογηθεί η προμήθεια άλλων 10 Χ rays. «Η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα είναι απολύτως απαραίτητη. Και η προσφορά της Παπαστράτος, που στην ουσία παρέχει στην Ελληνική Δημοκρατία το πρώτο κινούμενο μηχάνημα x-ray, έρχεται στην πλέον κατάλληλη συγκυρία», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος ΑΒΕΣ Χρήστος Χαρπαντίδης είπε με τη σειρά του ότι «με το κινητό X-RAY scanner που παραδίδει σήμερα η Παπαστράτος στο υπουργείο Οικονομικών, η χώρα μας αποκτά επιτέλους το πρώτο της μεγάλο όπλο στη μάχη κατά των λαθρεμπόρων καπνικών και όχι μόνο προϊόντων. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι το παράνομο εμπόριο τσιγάρων έφτασε στο 21% της συνολικής αγοράς το 1ο τρίμηνο του 2016, από μόλις 3% το 2009. Ωστόσο, οι προσπάθειες των διωκτικών αρχών εκμηδενίζονται από την υπερφορολόγηση που επιτείνει το φαινόμενο. Ως Παπαστράτος τηρούμε τη δέσμευσή μας να στηρίζουμε με κάθε τρόπο και μέσο την Πολιτεία ώστε μαζί να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.