Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ο καιρός της Παρασκευής


Βελτιωμένος ο καιρός τη μέρα, τσουχτερό κρύο νύχτα και πρωί...




Την Παρασκευή ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά θα υπάρχουν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Κατά τόπους παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 που θα στραφούν σε δυτικούς μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και από το βράδυ στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 5 και στις υπόλοιπες περιοχές από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16, ενώ στην Ήπειρο από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν στα νότια στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -2 έως 12 και στα νότια 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και μέχρι το βράδυ θα ενισχυθούν τοπικά στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός του Σαββάτου

Το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και νότια όπου σταδιακά θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί και στα υπόλοιπα βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Κατά τόπους παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.