Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ο καιρός της Πέμπτης


Βροχές, κρύο και χιόνια...



Την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το απόγευμα στα βόρεια με χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά και βροχές στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ στα ανατολικά και παγετός κατά τόπους στα Ηπειρωτικά το πρωί και τη νύχτα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από τις βραδινές ώρες βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 έως 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της Παρασκευής

Την Παρασκευή στα ανατολικά και νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα Ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.