Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ιταλία - ΤΩΡΑ: "Καρμπόν" με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα!

Χαστούκι στον Ρέντζι - επέλαση του "ΟΧΙ"

Η πρόβλεψη του Piepoli Institute/IPR για τα πρώτα αποτελέσματα το δίκτυο RAI δίνει στο «ναι» 39%-43%, και στο «όχι» 57%-61%....



Οι εκτιμήσεις αυτές παραπέμπουν σε ακόμη μεγαλύτερη ήττα για τον Ρέντσι από εκείνη που προέβλεψαν τα exit poll.
Όπως μεταδίδει ο ANT1, επικράτηση του «όχι» με ποσοστά που κυμαίνονται από μεταξύ 54-58%, έναντι του «ναι» με 42-46% έδειξαν τα πρώτα exit polls, του RAI Uno, για το ιταλικό δημοψήφισμα, στο οποίο ψήφισε το 67% του εκλογικού σώματος της Ιταλίας. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία των exit poll της εταιρίας Emg acqua, το «ναι» στην συνταγματική μεταρρύθμιση δήλωσε πως ψήφισε από το 41 % μέχρι το 45 % του στατιστικού δείγματος. Το «όχι» στην συνταγματική αλλαγή απάντησε ότι ψήφισε από το 55 % μέχρι το 59 %. Πρόκειται για δημοσκοπική εταιρία που έχει δώσει εκτιμήσεις που αποδείχθηκαν να είναι πολύ κοντά στο τελικό αποτέλεσμα της κάλπης.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης έχουν ήδη αρχίσει, με τους ηγέτες της να ζητούν παραίτηση Ρέντσι, εν αναμονή του διαγγέλματος του Ιταλού Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε εκ των προτέρων δηλώσει ότι σε περίπτωση επικράτησης του «όχι» στο δημοψήφισμα θα υποβάλει την παραίτησή του.

Παράλληλα, με την ανακοίνωση των πρώτων exit polls, το ευρώ σημείωσε την πρώτη, μικρή του, υποχώρηση, την ώρα που οι αγορές και οι πολιτικοί της Ευρώπης κοιτούν με αγωνία προς την Ρώμη, φοβούμενοι ότι ένα πιθανό «όχι» θα προκαλέσει πολιτική αστάθεια και νέα προβλήματα στις υπό κατάρρευση ιταλικές τράπεζες, οι οποίες έχουν φέρει την Ευρωζώνη στο κατώφλι μιας νέας οικονομικής κρίσης.

Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο, παρότι βρισκόταν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015, εξακολουθεί να πέφτει σταδιακά, από τα μεσάνυχτα όταν ανακοινώθηκαν τα πρώτα exit poll και στις 00:52 είχε διαμορφωθεί στα 1,05452.

Εxit Polls -Δημοψήφισμα Ιταλία

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της παράταξης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Forza Italia στη ιταλική Βουλή, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σημαίνει ότι ο Ματέο Ρέντσι οφείλει να παραιτηθεί.

«Είναι μια μεγάλη λαϊκή νίκη. Ο Ρέντσι πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι, σχολιάζοντας τα exit poll σχετικά με το ιταλικό δημοψήφισμα. «Δεν είμαστε προληπτικοί και ευχαριστούμε τους πολίτες για την μεγάλη προσέλευση στις κάλπες», πρόσθεσε ο Σαλβίνι, σύμφωνα με τον οποίο «αν το αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί πρόκειται για ήττα των ισχυρών εξουσιών, των χρηματιστών, τραπεζιτών και του προέδρου της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων».

 Η Λέγκα ζητά άμεση προκήρυξη εκλογών, χωρίς τον σχηματισμό νέων κυβερνήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.