Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ο καιρός της Τετάρτης


Έρχεται παγετός...




Την Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια. Βαθμιαία επικράτηση ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων 5 με 7 μποφόρ στα ανατολικά. Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια Ηπειρωτικά.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα κυρίως στην κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σε ανατολικούς βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Πιθανότητα από το απόγευμα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στο νότιο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3, από το απόγευμα ανατολικοί 4 με 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Το βράδυ ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και το βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου . Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 14 και στα νότια από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Πέμπτης

Την Πέμπτη στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις. Βαθμιαία κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.