Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Νέες δηλώσεις του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες


Συνάντηση είχε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς με το νέο προεδρείο του ΕΣΡ, κατά την οποία υποσχέθηκε στους κκ. Κουτρουμάνο και Μορώνη ότι το υπουργείο του θα παρέχει στο ΕΣΡ την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή...



«Έδωσα στην ηγεσία της Αρχής την προσωπική μου δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης, ότι θα έχουν πλήρη υποστήριξη, τόσο στο οικονομικό επίπεδο, όσο και σε αυτό του ανθρώπινου δυναμικού. Τους επισήμανα, ότι το έργο μας στην κατεύθυνση της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου βρίσκεται κάτω από το άγρυπνο μάτι της ελληνικής κοινωνίας και της ίδιας της δημοκρατίας, που απαιτούν από εμάς να τρέξουν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό», επεσήμανε ο κ. Παππάς.

Έτσι, το υπουργείο έθεσε στη διάθεση του ΕΣΡ την υπηρεσία παρακολούθησης και αναζήτησης ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα παρέχει στην Αρχή – χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση – τη δυνατότητα πλήρους και ολοκληρωμένης παρακολούθησης και έρευνας του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος δεκάδων σταθμών, τόσο σε ζωντανό πρόγραμμα, όσο και σε αρχείο.

Επίσης, το υπουργείο παρέδωσε τα έγγραφα στα οποία ενσωματώνεται ολόκληρη η τεχνογνωσία του διενεργηθέντος διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών: την προκήρυξη της δημοπρασίας, τη μελέτη μηχανισμών δημοπρασίας για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών των καθηγητών του Οικονομικού Παν/μιου Γ. Κατσουλάκου, Κ. Κοκρουμπέτη και Γ.Δ. Σταμούλη, τη μελέτη προσδιορισμού ελάχιστης τιμής εκκίνησης του διαγωνισμού (της Deloitte), τις οδηγίες για τη δημοπρασία (όπως παρασχέθηκαν και στους υποψηφίους του διαγωνισμού), την εκπαίδευση της διαδικασίας και την προπαρασκευαστική εμπειρογνωμοσύνη για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.