Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου


Παγετός την νύχτα. Σε ποιες περιοχές θα βρέξει...



Το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση. Κατά τόπους παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια και κεντρικά Ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15, ενώ στην Ήπειρο από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ που γρήγορα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της Κυριακής

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια και στις νότιες παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.