Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Κατακόρυφη αύξηση της καισιρικής τομής στην Ελλάδα


Την ανάγκη επανεξέτασης της μεθόδου τη καισαρικής τομής στην οποία η χώρα μας κατέχει...


 υψηλά ποσοστά, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, στο χαιρετισμό του σε επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΙΑΣΩ, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκε σχετική μελέτη από τον κο Άρη Αντσακλή, καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών προέδρου της Ελληνικής Μαιευτικής Εταιρείας.
Ειδικότερα ο κ. Πατούλης ανέφερε τα εξής: «Κατακόρυφα έχει αυξηθεί τις δύο τελευταίες δεκαετίες τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά, μαιευτήρια της χώρας το ποσοστό των γεννήσεων με καισαρική τομή με αποτέλεσμα οι μισές, σχεδόν, γυναίκες στην Ελλάδα να γεννούν με αυτή τη μέθοδο. Οι λόγοι που οδηγούν τόσο τους μαιευτήρες όσο και της εγκύους να επιλέγουν αυτή τη μέθοδο είναι πολλοί. Στόχος των ειδικών είναι η μείωση των καισαρικών τομών και για το λόγο αυτό η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία έχει οργανώσει πανελλαδικά σεμινάρια για τους γιατρούς, καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης στους νέους ειδικευόμενους προκειμένου να επανεξεταστεί η μέθοδος της καισαρικής τομής ώστε να εφαρμόζεται όταν και όπου πρέπει».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.