Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Φλερτάρουν με λουκέτο τα ΕΛ.ΤΑ.;


Xωρίς τους αναγκαίους πόρους χρηματοδότησης με τους οποίους θα εξασφάλιζε την παροχή της καθολικής υπηρεσίας ταχυδρομικών υπηρεσιών, ξεμένουν με απόφαση του υπουργού Υποδομών κ. Χρίστου Σπίρτζη, τα ΕΛΤΑ...




Τα ΕΛΤΑ πλήττονται έντονα από τον ανταγωνισμό και αυτό φαίνεται από τις απώλειες που ήδη έχουν στην σύναψη νέων συμβολαίων την ώρα που οι παραδοσιακές τους δραστηριότητες διεμβολίζονται από την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η θυγατρική τους (Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ) κόπηκε σε πρώτη φάση από τον πρόσφατο διαγωνισμό της Ελληνικής Αστυνομίας για την διανομή των διαβατηρίων. Ο λόγος είναι ότι στον φάκελο που υποβλήθηκε υπήρχε ένας λάθος δικαιολογητικό που παρέπεμπε σε διαγωνισμό του ΕΟΠΠΥ!

Στον διαγωνισμό που έχει μείνει η ACS του ομίλου Φέσσα, τα ΕΛΤΑ έχουν υποβάλλει ένσταση για να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο τα ΕΛΤΑ έχασαν ένα ακόμη μεγάλο πελάτη, την ΕΥΔΑΠ, μετά από ένα σφοδρό πόλεμο με την ACS που διήρκεσε τρία χρόνια. Το συμβόλαιο με τις ευλογίες και της ΕΕΤΤ, υπογράφτηκε με τον ανταγωνιστή των ΕΛΤΑ, παρά το γεγονός ότι αυτά είχαν προσφέρει τιμή 0,39 ευρώ ανά λογαριασμό αντί για 0,42 ευρώ που είχε προσφέρει η ανταγωνίστρια εταιρεία. Συνολικά με τον αποκλεισμό τους από τους δύο διαγωνισμούς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία –εάν χαθεί οριστικά και η μάχη με τα διαβατήρια -χάνουν έσοδα άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.