Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Η αιθαλομίχλη πνίγει την Αττική - «Μην ανάβετε τζάκια» λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος


Σύσταση στους πολίτες της Αττικής να αποφεύγουν απόψε τη χρήση τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και...


 θερμαστρών βιομάζας, απευθύνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή, το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε στην Αττική υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10, μεγαλύτερα από 100 μg/m3, για το 24ωρο της 10.12.2016. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, στον σταθμό Πειραιάς 120 μg/m3, Αριστοτέλους 111 μg/m3, Περιστέρι 110 μg/m3.

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα θα επικρατήσουν μετεωρολογικές συνθήκες (άπνοια, θερμοκρασιακή αναστροφή) που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα.

Τέλος, το υπουργείο επισημαίνει πως η αρμόδια υπηρεσία παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρχει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.