Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Θα γονατίσει η Ευρώπη μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο


Κλείνουν οι στρόφιγγες παραγωγής...Μειωμένες ροές πετρελαίου προς την Ευρώπη σηματοδοτεί η απόφαση του OPEC για μείωση της παραγωγής, σύμφωνα με τους αναλυτές, που εξετάζουν πώς θα διαμορφωθεί ο παγκόσμιος «χάρτης» εμπορίας του πετρελαίου.
Σύμφωνα με το Bloomberg, τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι οι παραγωγοί από τη Μέση Ανατολή θα δώσουν προτεραιότητα στις ασιατικές χώρες, οδηγώντας τις αφρικανικές και αμερικανικές χώρες να κρατήσουν αποθεματικά.
pipnkabloomberg.png
Η Σαουδική Αραβία έχει δείξει ότι αρχικά θα διατηρήσει τις ροές προς τις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας και θα τις μειώσει σε Δυτικές χώρες που έχουν ήδη υπερπροσφορά.
Αντίστοιχες κινήσεις εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει και το Κουβέιτ.
«Θέλουν να κρατήσουν το μερίδιο αγοράς τους στην Ασία. Έτσι θα περιορίσουν τις ροές πετρελαίου προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη» σχολιάζει ο Olivier Jakob, διευθύνων σύμβουλος στην Petromatrix GmbH in Zug.
Αν οι παραγωγοί της Μέσης Ανατολής προσανατολιστούν προς την Ασία, τότε περιοχές όπως η Δυτική Αφρική, η Βόρεια Θάλασσα, η Μαύρη Θάλασσα και η Μεσόγειος θα πρέπει να κρατήσουν αποθεματικά, τονίζει ο Erik Nikolai Stavseth, αναλυτής θαλάσσιων μεταφορών στην Arctic Securities AS.
«Αυτό θα είναι σίγουρα πολύ αρνητικό για τα tankers» προσθέτει ο Stavseth, γιατί υπονοεί λιγότερες μεταφορές cargo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.