Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Οι Αμερικανοί καλύπτουν τον γαμπρό του Ερντογάν για το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ISIS


"Η Δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια, δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους" είχε πει ο Όσκαρ Αρνούλφο Ρομέρο, αρχιεπίσκοπος Ελ Σαλβαδόρ που...


 εκτελέστηκε μέσα στον ναό του γιατί μιλούσε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα. Η αντιμετώπιση των Αμερικάνων απέναντι στις αποκαλύψεις των WikiLeaksπως ο γαμπρός του Ερντογάν αγόραζε πετρέλαιο από το ISIS φέρει ακριβώς αυτή την ατάκα στο μυαλό.

Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη σύγκρουση με τον "σουλτάνο" και τα τεράστια συμφέροντα που υπάρχουν οι αμερικάνικη κυβέρνηση κάλυψε τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας και σύζυγο της κόρης του ισλαμο-εθνικιστή ηγέτη της Τουρκίας.

Παρότι τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα και δεν χωρούν αμφισβήτηση ο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ, κάλυψε την ανάμειξη της οικογένειας του Ερντογάν.

“Έχουμε με πολύ επίμονο τρόπο υπογραμμίσει ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οποιαδήποτε παράνομη διακίνηση του πετρελαίου από τους τζιχαντιστές του ISIS, κατά μήκος των συνόρων (της Συρίας) με την Τουρκία. Και αυτό επειδή αυτά τα δρομολόγια, οι διαδρομές των λαθρεμπόρων έχουν υπάρξει, όπως έχουμε ξαναπεί, για αιώνες. Η Τουρκία έχει λάβει μέτρα για να σφραγίσει, για να κλείσει τα σύνορά της με τη Συρία και αυτό είχε μια επίδραση στο εμπόριο αυτό. Αλλά δεν έχουμε τίποτα που να μας κάνει να πιστεύουμε ότι υπάρχει οποιοδήποτε είδος (τουρκικής) κυβερνητικής συμμετοχής σε αυτό το εμπόριο” τόνισε και έβαλε το θέμα στην άκρη γιατί η Δικαιοσύνη αλλά όχι όταν δημιουργεί προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.