Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τσακαλώτος υπόσχεται διαπραγμάτευση και νέα μέτρα χωρίς... συναίσθημα! [video]


Αισιόδοξος για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης, αλλά και για λύση στο ζήτημα με τα πρωτογενή πλεονάσματα εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017...



Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, υπάρχουν πιέσεις από την πλευρά των δανειστών για υψηλά πλεονάσματα, αλλά, όπως υποστήριξε, «εμείς προτείνουμε να συμφωνήσουμε, ώστε να είναι 2,5% και το υπόλοιπο να είναι 1% υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ανάπτυξης».

Όπως είπε, η β' αξιολόγηση έχει σχεδόν τελειώσει, διαβεβαιώνοντας πως η πολιτική συμφωνία θα κλείσει. Διευκρίνισε πως σχεδόν έχει κλείσει το δημοσιονομικό κενό για το 2017, ενώ το κενό του 2018 είναι λίγο μεγαλύτερο, «αλλά δεν θα χαλάσει η συμφωνία».

Ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα εργασιακά και το κατηγορηματικό «όχι» για νομοθέτηση μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος, όπως ζητεί το ΔΝΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε ότι το ΔΝΤ δεν ήταν προετοιμασμένο για τα εργασιακά-επιμένουμε στις συλλογικές συμβάσεις, στην επεκτασιμότητα και στην αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης».

Σύμφωνα με τον υπουργό, όπως σε όλες οι διαπραγματεύσεις τον τελευταίο καιρό, ειδικά στην τωρινή, τίποτα δεν είναι συμφωνημένο μέχρι όλα να είναι συμφωνημένα. Το μόνο που είναι εξαίρεση είναι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, σημείωσε, καθώς, όπως εξήγησε, η απόφαση αυτή είναι οριστική, και αρχίζουν από εδώ και πέρα. Τα μέτρα ελάφρυνσης αρχίζουν από σήμερα και δρουν σωρευτικά. Το ότι θα είναι μικρότερο αργότερα, σημαίνει αλλαγή του κλίματος τώρα, συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην προσέλκυση επενδύσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.