Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Το παραεμπόριο βάζει λουκέτο στα καταστήματα του κέντρου

Το 25% της πελατείας τους υπολογίζεται πως έχουν χάσει την τελευταία διετία τα καταστήματα στο κέντρο, λόγω εγκληματικότητας και...




λαθρομετανάστευσης.

Δραματική πτώση του τζίρου των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας δείχνει μελέτη του Ινστιτούτου Ιστορικών Μελετών και Προβλέψεων, το οποίο υπολογίζει το τζίρο από το παρεμπόριο στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Την τελευταία διετία τα καταστήματα στο κέντρο έχασαν το 25% της πελατείας τους λόγω της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης. Αντίστοιχα ο τζίρος των καταστημάτων μειώθηκε κατά 31%.
Σημαντικές ήταν οι επιπτώσεις και για τα ξενοδοχεία της περιοχής, καθώς οι πολυτελείς μονάδες στην Ομόνοια αναγκάζονται να διαθέτουν τα δωμάτιά τους σε τιμές μέχρι και 62% χαμηλότερα από τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της Αττικής.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Καρέλας αναρωτήθηκε γιατί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι.
Από την πλευρά του ο εισαγγελέας που εποπτεύει την περιοχή έκανε λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή που δεν επιτρέπει την αποτελεσματική αστυνόμευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.