Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ύστατη προσπάθεια του Σόμπολου για να σωθούν τα προσχήματα


Το σωστό να γράφεται. Έστω και την τελευταία στιγμή, προσπάθησε ο Πάνος Σόμπολος να σώσει τα προσχήματα για να βγάλει από τη δύσκολη θέση τους εργαζόμενους, σε διάφορα μέσα ενημέρωσης που τους ζητούν να υπογράψουν μειώσεις στους μισθούς τους. Η προσπάθειά του όμως έπεσε στο κενό αφού...

τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αρνήθηκαν ακόμη και να συζητήσουν την πρόταση, που προέβλεπε μεν μειώσεις στους μισθούς ,αλλά σε αξιοπρεπή επίπεδα, έβαζε όμως όλους τους εργαζόμενους κάτω από την «ομπρέλα» μιας συλλογικής σύμβασης.

Την ίδια ώρα στο STAR οι δημοσιογράφοι έχουν ήδη αρχίσει  να υπογράφουν τις μειώσεις των μισθών τους ,ενώ τις τελευταίες ώρες ακούγονται άλλα δυο πολύ μεγάλα « μαγαζιά» που θα προχωρήσουν σε μειώσεις έως και 20%.Όπως όλοι καταλαβαίνουμε ,εάν συνεχιστεί έτσι το πράγμα και οι δημοσιογράφοι αναγκαστούν να υπογράψουν μειώσεις ξεχωριστά σε κάθε μαγαζί τότε δεν θα υπάρξει κανένας λόγος υπογραφής συλλογικής σύμβασης με του εργοδότες. Και μάλλον αυτό προσπάθησε να αποφύγει ο Σόμπολος -που παρά τα όσα λάθη έχει κάνει οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε αυτή την προσπάθεια. Είδε έστω και την τελευταία στιγμή το πώς διαμορφώνεται η πραγματικότητα.Οι υπόλοιποι του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ; Εξακολουθούν να ζουν στο δικό τους κόσμο.

1 σχόλιο:

  1. Ημουν παρών στην συνομιλια του εκπροσωπου του STAR με το Σομπολο, το παλικαρι το παλευει οσο μπορει για να σώσει την αξιοπρέπεια της ΕΣΗΕΑ οταν άλλοι κοιτάνε μονο με κομματικα κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.