Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Ναυπηγικό πρόγραμμα - μαμούθ της Τουρκίας σε συνεργασία με την Ιαπωνία

100 πλοία μεταφοράς φορτίων σκοπεύει να κατασκευάσει η Τουρκία μες στα επόμενα 5 χρόνια και η Ιαπωνία αποφάσισε να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια...




Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Dow Jones Newswires", οι δύο χώρες αναμένεται να υπογράψουν το σχετικό "Μνημόνιο Κατανόησης" στις αρχές Μαΐου. Όπως τονίζεται στο ίδιο δημοσίευμα, "είναι η πρώτη φορά που η ιαπωνική κυβέρνηση αποφασίζει να παράσχει τεχνογνωσία σε μεγάλης κλίμακας ναυπηγικό πρόγραμμα άλλης χώρας και από τη συνεργασία αυτή φιλοδοξεί να ενισχύσει τις εξαγωγές μηχανολογικού εξοπλισμού και κινητήρων".

Οι ιαπωνική χρηματοδότηση θα προέλθει από την Japan Bank for International Cooperation.

Το συνολικό κόστος του τουρκικού προγράμματος, για τη ναυπήγηση 100 πλοίων μεταφοράς φορτίου βασισμένων στο ίδιο κατασκευαστικό σχέδιο, υπολογίζεται σε 800 εκατ. δολάρια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.