Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έκλεισαν τα Applebee's!

Η είδηση έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στον χώρο των εστιατορίων μαζικής εστίασης. Η εταιρεία, που το 2006 είχε το πιο επιτυχημένο κατάστημα της φίρμας διεθνώς, βάρεσε κανόνι! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του planet-greece...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ



από δικηγόρο, ο οποίος έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση αρκετών εργαζομένων, η διοίκηση της εταιρείας, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, αποφάσισε αιφνιδίως να βάλει λουκέτο σήμερα το πρωί σε όλα της τα καταστήματα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η αντίστροφη μέτρηση...

Η οικονομική κρίση άρχισε να χτυπάει την άλλοτε επιτυχημένη εταιρεία - πρότυπο, πριν από περίπου 6 μήνες. Ωστόσο η κυρία Μαρία Τζάννες Γκορίτσα, πρόεδρος της εταιρείας MILOMEL HELLAS, ιδιοκτήτριας της φίρμας αλλά και των εστιατορίων στη χώρα μας, κατέβαλε όλες τις προσπάθειες προκειμένου να κρατήσει ανοιχτά τα μαγαζιά και τους εργαζόμενούς της στα πόστα τους.

Όμως, τους τελευταίους μήνες τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Οι πιστωτές απαιτούσαν τα χρήματα των επιταγών τους κι εκεί ξεκίνησε το γαϊτανάκι των χρεών, το οποίο τελικά έγινε θηλιά. Οι εργαζόμενοι παρέμειναν απλήρωτοι τους τελευταίους 2μισυ μήνες. Κι ενώ, σε ορισμένα καταστήματα, μέχρι και χθες οι υπεύθυνοι έκαναν προσλήψεις στη θέση των σερβιτόρων, ξαφνικά το πρωί όλα τα εστιατόρια Applebee's κατέβασαν ρολά.

Τις πόρτες "κοσμούν" πλέον τα λουκέτα. Το planet-greece επειχείρησε να μιλήσει με τους υπεύθυνους της εταιρείας... φευ! Στο τηλεφωνικό κέντρο (το 210 6899731) δεν απαντάει κανείς. Πήγαμε για αυτοψία και στα κεντρικά, στην οδό Πεντέλης 74 & Ήβης, στο Χαλάνδρι, εκεί όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας.Οι πόρτες ήταν κλειστές. Όλοι έχουν εξαφανιστεί και κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται οι υπεύθυνοι, ούτε καν η πρόεδρος της εταιρείας, κα Γκορίτσα!

Ανεπιβεβαίωτες φήμες, μάλιστα, τη φέρουν να έχει εδώ και ημέρες εγκαταλείψει την Ελλάδα και να βρίσκεται στο εξωτερικό!

Το προφίλ της εταιρείας

Η αλυσίδα εστιατορίων Applebee’s είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα εστιατορίων στο χώρο του casual dining παγκοσμίως, διαθέτοντας 1.650 καταστήματα. Στην Ελλάδα, τα Applebee’s αποτελούσαν την μεγαλύτερη αλυσίδα στην κατηγορία τους, με 6 καταστήματα (4 στην Αττική και 2 στη Θεσσαλονίκη), που ανήκουν στην εταιρεία Milomel Hellas ΑΕ, η οποία έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης και ανάπτυξης του σήματος Applebee’s για την Ελλάδα καθώς και για χώρες των Βαλκανίων.

Το πρώτο κατάστημα Applebee’s στην Ελλάδα, λειτούργησε το 1997 στη Θεσσαλονίκη, στο 11ο χλμ Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου. Μετά από τρία χρόνια, άνοιξε το πρώτο Applebee’s της Αττικής, στην περιοχή της Γλυφάδας, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Έχοντας αποκτήσει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και προπάντων την αναγνώριση και αγάπη του κόσμου, η εταιρία Milomel, κάνοντας ένα μεγάλο άλμα καταφέρνει μέσα στο 2002 να ανοίξει τρία νέα καταστήματα στην Αττική: στη Φωκίωνος Νέγρη, στη Λ. Αλεξάνδρας και στην πλατεία του Κεφαλαρίου.

Το έκτο κατάστημα της αλυσίδας, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2004 και εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2004 από την Πρόεδρο της εταιρίας κα Μαρία Τζάννες Γκορίτσα. Η Milomel Hellas AE. αναπτύσσει το δίκτυο των εστιατόριων Applebee’s, δημιουργώντας εταιρικά καταστήματα, ενώ παρά τις επιταγές της παγκόσμιας αγοράς, ποτέ δεν μπήκε στη λογική του franchise.

Η λαμπρή περίοδος

Ως το πρώτο κατάστημα σε εβδομαδιαίες πωλήσεις το 2005, σε διεθνές επίπεδο, βραβεύθηκε το Applebees της Γλυφάδας, προσθέτοντας, τότε, άλλη μια διάκριση στο ενεργητικό του. H βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου των Applebees International που πραγματοποιήθηκε στη Nέα Yόρκη.

Tο βραβείο απενεμήθη στην Πρόεδρο της Milomel Hellas, κ. Mαρία Tζάννες -Γκορίτσα, από τον κ. Rohan St. George, President International Division of Applebees International και τον κ. Eric Hanson, Regional Director of Applebees International for Europe and Middle East.

Mε αφορμή την βράβευση των Applebees Γλυφάδας, το 2005, η κ. Tζάννες, δήλωνε τότε: «Oι βραβεύσεις έρχονται ως επισφράγισμα των προσπαθειών, όλων των ανθρώπων των Applebees, για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και φαγητού στους επισκέπτες μας. Eίμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που όλα τα χαρακτηριστικά των καταστημάτων μας, όπως η ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, η ευγενική και χαρούμενη διάθεση των συνεργατών, το ευχάριστο περιβάλλον επιβραβεύονται και μας φέρνουν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των πελατών μας».

Τελικά, 6 χρόνια μετά ήρθε το λουκέτο.

2 σχόλια:

  1. της Γλυφάδας ειναι κανονικά ανοιχτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TA KENTRIKA GRAFEIA THS EPIXEIRHSHS EINAI EPI THS ODOY ISIODOU 22 STO KOLONAKI, LIGO PIO KATW APO TA PALIA GRAFEIA THS NEAS DHMOKRATIAS. EPISIS STO TELEFTAIO OROFO TOU KTIRIOY, DIAMENEI WS KAI PRIN LIGES MERES H OIKOGENEIA GKORITSA. NA EPISHMANOUME PWS PALAIOTERA, H OIKOGENEIA EMENE STH PERIOXH THS EKALHS(!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.