Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ετοίμαζαν επίθεση με βαρύ οπλισμό στις φυλακές

Πωλούσαν τα πάντα. Ναρκωτικά, προστασία και όπλα. Όμως σχεδίαζαν ακόμη και έφοδο με βαρύ οπλισμό σε φυλακές για να απελευθερώσουν "σύντροφό" τους, που ήταν κρατούμενος...




Διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, εκβιάσεις, «προστασία» νυχτερινών κέντρων και τοκογλυφία περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο για τα φερόμενα ως μέλη δυο κυκλωμάτων που δρούσαν τα τρία τελευταία χρόνια σε Ζάκυνθο και Αττική. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα ενώ σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος άλλων 35 ατόμων.



Οι δύο ομάδες

Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι δύο θεωρούμενοι ως αρχηγοί των κυκλωμάτων στη Ζάκυνθο καθώς και έξι μέλη, πέντε στη Ζάκυνθο και ένα στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται στην δικογραφία τα μέλη του πρώτου κυκλώματος ασχολούνταν με την εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη, κάνναβη, έκσταση κ.ά.), σε εμπορία όπλων, σε εκβιάσεις ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης για παροχή «προστασίας» στην περιοχή της Ζακύνθου και σε τοκογλυφία.

Τα μέλη της δεύτερης οργάνωσης ασχολούνταν αποκλειστικά με την εμπορία ναρκωτικών (κοκαΐνης και κάνναβης).

Τα έσοδα από τις παράνομες δραστηριότητες τα επένδυαν στην αγορά πολυτελών σκαφών και οχημάτων.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. τα μέλη και των δυο κυκλωμάτων είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές της Ζακύνθου για διάφορα αδικήματα όπως ληστείες, εκβιάσεις, απόπειρες ανθρωποκτονίας, ναρκωτικά και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Παράλληλα προχωρούσαν σε επιθέσεις, απειλές και εξυβρίσεις σε βάρος αστυνομικών αλλά και κατοίκων του νησιού.

Ετοίμαζαν χτύπημα στις φυλακές


Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι σχεδίαζαν να απελευθερώσουν μέλος της πρώτης οργάνωσης που βρίσκεται στις φυλακές χρησιμοποιώντας μάλιστα «βαρύ» οπλισμό. Ωστόσο το σχέδιο τους δεν υλοποιήθηκε καθώς τα όπλα και τα υλικά μεταμφίεσης που θα χρησιμοποιούσαν και τα έστειλαν στην Αθήνα από την Ζάκυνθο με εταιρεία ταχυμεταφορών εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στις 17 Μαΐου και κατασχέθηκαν ενώ συνελήφθη ο παραλήπτης τους.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, τέσσερις γεμιστήρες για καλάσνικοφ, εξήντα φυσίγγια, μία περούκα και μία λίμα. Εκτιμάται πως θα προχωρούσαν στην απελευθέρωση κατά την διάρκεια μεταγωγής του κρατουμένου.

Παράλληλα για να μην εντοπιστούν από τους αστυνομικούς ελάμβαναν μέτρα προφύλαξης και για το λόγο αυτό είχαν στην κατοχή τους μηχάνημα μέσω του οποίου παρακολουθούσαν τις συνομιλίες των αστυνομικών που γίνονταν μέσω ασυρμάτου καθώς επίσης ένα φωσφορούχο γιλέκο με τις ενδείξεις «Ελληνική Αστυνομία» και αποσπώμενο φάρο.


Μετέφεραν τα ναρκωτικά με ταχύπλοο

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν: Ένα πολυτελές ταχύπλοο σκάφος δώδεκα μέτρων με δύο εξωλέμβιες μηχανές, το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ, επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες κοκαΐνης, ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, ένα περίστροφο 357 magnum, ένα περίστροφο 0,38 special, εκατόν πενήντα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και δεκατέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι δράστες αναμένεται να οδηγηθούν από στιγμή σε στιγμή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.