Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Süddeutsche Zeitung: Ο κακός δαίμονας της Ευρώπης

Με τίτλο «ο κακός δαίμονας της Ευρώπης» η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung... 


αναφέρεται στις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει η κρίση στην ευρωζώνη. Η εφημερίδα τονίζει ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλέσει «αλυσιδωτές και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις» τόσο για το τραπεζικό σύστημα και το ευρώ, όσο και για τις άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης και υπογραμμίζει:

«Η Ελλάδα θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να προχωρήσει έστω σε μερική διαγραφή του χρέους της. Το ζητούμενο όμως είναι ποια θα είναι η κατάλληλη στιγμή. Η νευρικότητα για την Ιταλία και την Ιρλανδία δείχνουν ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», σημειώνει ο αρθρογράφος.

«Η Ευρώπη πρέπει να κερδίσει χρόνο και να αποφύγει τον πανικό. Αυτό απαιτεί μια σταθερή πολιτική ηγεσία. Αλλά ακριβώς αυτό λείπει» λέει δηκτικά ο Stefan Kornelius .

«Η ευρωκρίση έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε μόνον στο ουσιαστικό: πρέπει να σώσουμε το ευρώ, με ή χωρίς τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών. Αργότερα θα πρέπει να θεσπιστούν δίκαιοι κανόνες. Τώρα πρόκειται για τη διατήρηση του κοινού νομίσματος. Γι’ αυτό θα πληρώσει η Γερμανία πολλά χρήματα, αλλά μια εναλλακτική λύση θα είναι πιο ακριβή, τόσο οικονομικά, όσο και πολιτικά», καταλήγει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.