Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

91 πλοία ναυπηγούν, μόνο τους τελευταίους 7 μήνες, Έλληνες εφοπλιστές

 Ξαναπήραν τα πρωτεία οι Έλληνες εφοπλιστές σε ναυπηγήσεις πλοίων παγκοσμίως.Το πρώτο 7μηνο του 2011 έοχυν επενδύσει συνολικά 12 δισ.δολάρια για νέες ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων, ενώ οι μεγάλοι ανταγωνιστές των τελευταίων ετών, οι Κινέζοι, έχουν...


περιορίσει σημαντικά τη δραστηριότητά τους, με επενδύσεις μόλις 2,4 δισ. δολαρίων.
 Οι έλληνες εφοπλιστές μάλιστα δείχνουν να αλλάζουν τα δεδομένα στην παγκόσμια ναυτιλία,αφού τα περισσότερα από τα 91 πλοία που ναυπηγούν αφορούν την εξειδικευμένη αγορά του φυσικού αερίου αλλά και την εξόρυξη πετρελαίου σε μεγάλα βάθη.
Λέτε να ξέρουν αυτό που όλοι ψυθιρίζουμε εδώ και χρόνια μεταξύ μας;
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο μέσος ημερήσιος ναύλος για ένα LNG (πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου) που κατά μέσο όρο η ναυπήγησή του στοιχίζει 200 εκατ. δολάρια, θα φτάσει τις 120.00 δολάρια την ημέρα και τις 135.000 δολάρια το 2013. Οι προηγούμενες προβλέψεις, που είχαν δημοσιευθεί, έδιναν 100.000 και 110.000 δολάρια αντίστοιχα.
Δυστυχώς όμως κανένα από τα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών δε θα κατασκευαστεί σε κάποιο από τα Ελληνικά ναυπηγεία,που έχουν ανάγκη από δουλειά,ώστε να συντηρηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.