Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

"Χρόνια πολλά" ευχήθηκε ο Πεταλωτής για το ...Ραμαζάνι!



...Αυτή τη φορά δεν θα σε κατηγορήσουμε κύριε Πεταλωτή, ούτε θα σε ειρωνευτούμε. Το δικαίωμα στην ανεξιθρησκεία είναι επίσης ιερό και πολύ καλά κάνετε να εύχεστε "Χρόνια Πολλά" στους χιλιάδες - πολλές χιλιάδες - μουσουλμάνους της θράκης... Κι αν κάποιοι βγουν να κατηγορήσουν, καλό είναι να σκεφτούν ότι οι "απέναντι" περιμένουν πως και πως και νέα λάθη της Ελλάδας για να πείσουν τους μουσουλμάνους ότι είναι τούρκοι και ως τούρκοι πρέπει να σκέφτονται και να φέρονται... Διαβάστε τις ευχές του Έλληνα Υπουργού.

«Η Θράκη έχει την τύχη να ζει τον πλούτο του πανηγυρισμού και του εορτασμού της σημαντικής μουσουλμανικής θρησκευτικής κορύφωσης του Ραμαζανιού. Στον τόπο μας οι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι προσφέρουν μια προίκα θρησκευτικής και κοινωνικής ιδιαιτερότητας που επιβεβαιώνει το θρίαμβο του πολιτισμού απέναντι στη μισαλλοδοξία και την μονομέρεια. Η χρόνια συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων με κοινές αγωνίες και προβλήματα και κοινή πορεία προόδου βρίσκει την καταλληλότερη έκφραση όταν μας δίνεται η ευκαιρία να τους ευχηθούμε για γιορτές όπως αυτή. Η τοπική ταυτότητα της Θράκης εμπλουτίζεται με μοναδικό τρόπο όταν καθημερινά σφυρηλατούμε κοινωνικούς δεσμούς ειλικρίνειας και πολιτισμού. Το σημαντικότερο επίτευγμα είναι ότι με κανένα τρόπο, ούτε σε μείζονες εκδηλώσεις χριστιανών, ούτε σε αντίστοιχες μουσουλμάνων, ούτε σε εθνικά γεγονότα, ποτέ λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να δηλητηριάσει την αρμονία της Θράκης ,  εξυπηρετώντας ανεπίτρεπτα στενά ιδωμένα συμφέροντα ατόμων και ομάδων ακόμη και κρατών , που οργανωμένα ψάχνουν ματαίως  αφελείς για να τους “σώσουν “.

Τα Χρόνια Πολλά στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας εκφράζονται από όλους τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας και από την ελληνική κυβέρνηση. Η υγεία, η προσωπική και οικογενειακή ευτυχία όλων των Θρακιωτών καθώς και η προκοπή τους, αποτελούν ευχές που με ειλικρίνεια επαναλαμβάνω σε κάθε εορτή ανεξαρτήτως θρησκευτικής αφετηρίας και για τις οποίες αγωνίζομαι με σθένος ως πολιτικός σε έναν αγώνα που δε σταματά ποτέ».
Πηγή: xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.