Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Μετά τις ΑΕ και τις ΕΠΕ... έρχονται νέες εταιρείες!


Στην καθιέρωση νέας εταιρικής μορφής, πέραν της ΑΕ και της ΕΠΕ, προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε μία προσπάθεια απλούστευσης των διαδικασιών για την ίδρυση επιχειρήσεων...




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης έχει συγκροτήσει νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το θέμα, το οποίο έχουν "ανοίξει" οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Μελετάται λοιπόν, κατόπιν και αιτημάτων των επιχειρηματιών, η δυνατότητα ίδρυσης εταιρείας με μεγαλύτερη ευελιξία, ώστε να είναι σύντομες οι διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων θα απαιτείται χαμηλότερο αρχικό κεφάλαιο, μεγαλύτερη ευκολία εισόδου ? εξόδου από την εταιρεία. Θα εξεταστούν επίσης ζητήματα σε ό,τι αφορά την ατομική ευθύνη των εταίρων ? μετόχων για τα εταιρικά χρέη, τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και τη διοίκηση της εταιρείας κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.