Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Σεισμός στην Ουάσινγκτον, εκκενώθηκαν το Καπιτώλιο και το Πεντάγωνο. Ζημιές στον Καθεδρικό Ναό


Ο ισχυρός σεισμός, εντάσεως 5,9 βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ, που έπληξε την Ουάσινγκτον, προκάλεσε πανικό στους κατοίκους, που ένιωσαν τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους...




Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πόλη και στις γύρω περιοχές.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν το Πεντάγωνο και το Καπιτώλιο, ενώ καθυστέρησαν οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Τζ. Φ. Κένεντι καιτο Νιούαρκ, καθώς οι αρχές προχώρησαν σε έλεγχο των αεροδιαδρόμων. Λίγο μετά την επιθεώρηση, οι πτήσεις επαναλήφθησαν κανονικά.

Στην Ουάσινγκτον ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός, το υψηλότερο κτίριο της πόλης, υπέστη ζημιές από τον σεισμό, καθώς τρεις διακοσμητικοί πυργίσκοι του κεντρικού πύργου (καμπαναριό) του κτιρίου αποκολλήθηκαν.

Ο Ρίτσαρντ Ουάινμπεργκ, διευθυντής επικοινωνίας στον Επισκοπικό καθεδρικό ναό, είπε ότι ένας τέταρτος πυργίσκος έχει πάρει κλίση και μπορεί επίσης να καταρρεύσει.

Ο κεντρικός πύργος του κτιρίου, που έχει ύψος 30 ορόφων, υπέστη επίσης μικρές ζημιές στην δομή του.

Άλλες ζημιές που αναφέρθηκαν από το σεισμό σημειώθηκαν στην πρεσβεία του Ισημερινού, σύμφωνα με ηχογραφημένο μήνυμα από την πυροσβεστική υπηρεσία και την αρμόδια υπηρεσία EMS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.