Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Το ταξίδι Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον κι οι κολασμένοι 3 μήνες


Με την πλάτη στον τοίχο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, επισκέπτεται την Κυριακή το μεσημέρι (σ.σ. αργά το βράδυ ώρα Ελλάδος) την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ...




Σκοπός της επίσκεψης είναι να βρεθεί φόρμουλα ώστε μες στο άμεσο χρονικό διάστημα να επισπευσθούν όλες οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, καθώς και η πρόοδος ενίσχυσης των κρατικών εξόδων.

Η συνάντηση αυτή αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την Ελλάδα καθώς εκτιμάται ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ θα είναι ιδιαίτερα σκληρή, δεδομένου ότι όλα όσα έχει ζητήσει το ΔΝΤ ναι μεν έχουν ψηφιστεί, όμως έχουν μείνει στα χαρτιά.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται στην αμερικάνικη πρωτεύουσα για να λάβει μέρος στο ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με ξένους τραπεζίτες σήμερα το πρωί ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με τους εκπρόσωπους της Βραζιλίας και της Ινδίας (μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού) οι οποίοι αντιδρούν στην δανειοδότηση της Ελλάδας. Στόχος του, να μπορέσει να τους πείσει να άρουν τις αντιδράσεις τους και να βρεθεί ακόμη και φόρμουλα συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων.

Με δεδομένο ότι ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν κάνω από το 51 % των ψήφων ακόμα και οι αρνητικές ψήφοι των δυο χωρών δεν δημιουργούν πρόβλημα για την περαιτέρω δανειοδότηση της χώρας. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει προσπάθεια να μεταπεισθούν με σαφώς αμφίβολα αποτελέσματα.

Ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος θα έχει επαφές και με ξένους τραπεζίτες για το rollover ομολόγων, θα συναντηθεί ακόμα και με τους εκπροσώπους της Τρόικας, για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή τους από τη χώρα μας, στις αρχές του μήνα.

Γνωρίζει ότι πλέον τα περιθώρια ελιγμών για τη χώρα μας έχουν εξαντληθεί και πλέον απομένει, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του, να βρεθεί η οδός που θα γεμίσουν τα κρατικά ταμεία και θα μειωθούν δραστικά οι δαπάνες, συνυπολογίζοντας ταυτόχρονα τις όποιες καθυστερήσεις υπάρξουν από αντιδράσεις φορέων πολιτών και σωματεία εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.