Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Βουτιά - ρεκόρ 5ετίας για τον χρυσό


Ο χρυσός σημείωσε την μεγαλύτερη ποσοστιαία βουτιά των τελευταίων 5 χρόνων και το ασήμι την μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση 26ετίας!...




Ειδικότερα, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε 5,9%, ή 101,9 δολ., στα 1.639 δολ. η ουγγιά, έχοντας πτώση συνολικά στην εβδομάδα 9,7%

Το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου κατέγραψε “βουτιά” 17,7%, ή 6,48 δολ., στα 30,1 δολ. η ουγγιά.

Παράλληλα οι αναζωπυρωμένες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και τη ζήτηση πρώτων υλών πλήττουν τα βιομηχανικά μέταλλα.

«Παρατηρείται διόρθωση στις τιμές μετάλλων ώστε να είναι συμβατές με την παγκόσμια οικονομίας, σχολιάζει αναλυτής της Danske Bank. «Όταν οι επενδυτές κυριεύονται από ανησυχία για τον οικονομικό κύκλο και το σενάριο οικονομικής επιβράδυνσης, δέχονται πλήγμα τα βιομηχανικά μέταλλα και τα εμπορεύματα».

Η πλατίνα Οκτωβρίου σημείωσε πτώση 5,7%, ή 97,4 δολ., στα 1.613,2 δολ η ουγγιά, καταγράφοντας τις υψηλότερες απώλειες από το Μάιο του 2010, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου κατέγραψε πτώση 3,3%, ή 21,55 δολ., στα 642,5 δολ. η ουγγιά.

Τέλος, ο χαλκός Δεκεμβρίου έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2010 καθώς υποχώρησε 6%, ή 20,85 σεντς, στα 3,28 δολ. η λίβρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.