Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ερντογάν αναγνωρίζει Παλαιστινιακό κράτος...


Είναι «αναγκαίο να ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ να κάνει ειρήνη» με τους Παλαιστίνιους, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Έτσι, η διεθνής κοινότητα «θα δείξει καθαρά ότι αυτοί (οι Ισραηλινοί) δεν είναι υπεράνω των νόμων» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο Μεσανανατολικό τόνισε πως....


«η υποστήριξη της Τουρκίας στην αναγνώριση ενός παλαιστινιακού Κράτους (στον ΟΗΕ) είναι άνευ όρων». Επίκρινε μάλιστα τα Ηνωμένα Έθνη, σημειώνοντας πως «δεν προσέφεραν καμία βοήθεια, καθώς δεν έλαβαν κανένα μέτρο για να τερματιστεί η ανθρώπινη τραγωδία που βιώνει ο παλαιστινιακός πληθυσμός».

Ο Ερντογάν επανέλαβε εξάλλου ότι το Ισραήλ θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να άρει το εμπάργκο στη Γάζα μετά το θάνατο των εννέα Τούρκων κατά την ισραηλινή επιδρομή κατά του διεθνούς στολίσκου που προσπαθούσε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας το Μάιο του 2010. «Πριν γίνει αυτό η θέση μας δεν θα αλλάξει» υπογράμμισε ο Ερντογάν, μιλώντας για τις σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ που αντιμετωπίζουν σοβαρή επιδείνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.