Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αθώοι για τον θάνατο των δύο μικρών παιδιών στο ασανσέρ


Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και ο συντηρητής του ελκυστήρα όπου είχαν εγκλωβιστεί παίζοντας τα δύο αδελφάκια.
Η εξαφάνισή τους είχε δοθεί από το Χαμόγελο του Παιδιού μέχρι να αποκαλυφθεί ότι πέθαναν από ασφυκτικό θάνατο λίγα μέτρα από το σπίτι του μέσα σε ασανσέρ οικοδομής που δεν κατοικείτο...
 
***Η ανακοίνωση τότε το συλλόγου Χαμόγελο του Παιδιού
Στο εφετείο Θράκης εκδικάστηκε η υπόθεση που ήταν η τελευταία πράξη του  δράματος  για τον θάνατο των δύο μικρών αδελφών που ενώ αναζητούνταν μέσω του «Χαμόγελου του παιδιού» εντοπίστηκαν νεκρά και σε προχωρημένη σήψη σε ασανσέρ της Ορεστιάδας δύο εβδομάδες μετά…

Η περίπτωση εξαφάνισης των δύο μικρών αδελφών, έξι και οκτώ ετών, Αϊχάν και Αχμέτ είχε συγκινήσει το πανελλήνιο όπως και η τροπή που είχε πάρει η υπόθεση όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν είχαν πέσει θύμα απαγωγής, αλλά παίζοντας σε μια νεότευκτη οικοδομή κλείστηκαν μέσα στο ασανσέρ απ’ όπου δεν μπόρεσαν να βγουν και κανένας δεν τα είχε πάρει είδηση, αφού η οικοδομή δεν κατοικείτο. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο Αθανάσιος Σκαρλατίδης ιδιοκτήτης του ακινήτου και ο Κων. Τσολακίδης συντηρητής του ανελκυστήρα από τον Βόρειο Έβρο αντιμετωπίζοντας το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Παρουσιάστηκαν εκθέσεις τεχνικών συμβούλων της νομαρχίας κι άλλα στοιχεία που έδειξαν ότι δεν υπήρχαν προσωπικές ευθύνες, ότι ο ανελκυστήρας ήταν σε άριστη λειτουργία και ότι το περιστατικό που συνέβη με τον θάνατο των δύο μικρών αγοριών στις 12 Ιουνίου του 2008 δεν οφειλόταν σε δική τους υπαιτιότητα ή ευθύνη. Πάντως στο δικαστήριο δεν νομιμοποιήθηκε η παράσταση πολιτικής αγωγής, η δίκη ολοκληρώθηκε με την απαλλαγή των φερόμενων ως κατηγορουμένων ελλείψει επιβαρυντικών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.