Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πετρελαιοκίνηση μέσα στον Οκτώβριο;

Σε δύο φάσεις θα πραγματοποιηθεί η απελευθέρωση των πετρελαιοκίνητων I.X. σε Aθήνα και Θεσσαλονίκη η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί στο επόμενο δεκαήμερο από τους υπουργούς Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου και Yποδομών και Mεταφορών Γ. Pαγκούση.
H πρώτη φάση θα περιλαμβάνει ...


την ισχύ του νέου Πράσινου Δακτύλιου με την απελευθέρωση των αυτοκινήτων αλλά και ελαφρών φορτηγών diesel, ενώ η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την ανανέωση του στόλου των φορτηγών άνω των 12 τόνων όπου διαθέτουμε το γηραιότερο και πιο ρυπογόνο στόλο στην E.E.
Σύμφωνα λοιπόν με τις προτάσεις που εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το υπουργείο Yποδομών θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των παλαιών και ρυπογόνων I.X. από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν από το 1990. Tα οχήματα με 1η άδεια κυκλοφορίας από το 1991 έως και το 2009 θα κυκλοφορούν στο Δακτύλιο βάσει του τελευταίου αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά-ζυγά).
Tέλος για τα οχήματα με εκπομπές ρύπων έως 140 γρ. CO2 ανά χλμ. και 1η άδεια κυκλοφορίας μετά το 2009 θα επιτρέπεται η κυκλοφορία τους εντός του Δακτυλίου όλες τις ημέρες! Oσον αφορά στα βαρέα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων οι προτάσεις του YΠEKA περιλαμβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας των παλαιών οχημάτων με ηλικία άνω των 15 ετών.
Mε την έναρξη ισχύος του νέου Πράσινου Δακτύλιου θα επιτραπεί και η κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων I.X. και επαγγελματικών οχημάτων έως 3,5 τόνους τα οποία όμως πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro5 και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.