Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Τι μας περιμένει σήμερα;

Απεργίες- στάσεις εργασίας:
- Έναρξη της 48ωρης απεργίας των δικηγόρων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους «στη διαρκή και άνευ προηγουμένου προσβολή του πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών με τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα»...

- Στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων 9.00 - 11.30 και συνελεύσεις διαμαρτυρίας στα Δικαστικά Μέγαρα, αντιδρώντας στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και το ενιαίο βαθμολόγιο - μισθολόγιο.
Υπόλοιπη επικαιρότητα:
- 18.00 Η Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών - Κυβερνήσεων των χωρών - μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Μετάβαση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη βελγική πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες. Στο επίκεντρο της συζήτησης η προσπάθεια εξεύρεσης συμφωνίας με τους επενδυτές για το ύψος της απομείωσης του ελληνικού χρέους και τις βασικές τεχνικές παραμέτρους.
- Μετάβαση του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη στην Ουάσιγκτον, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με την Αμερικανή ομόλογό του κ. Χίλαρι Κλίντον.
- Ψήφιση από την ολομέλεια της κάτω Βουλής της Γερμανίας, της Μπούντεσταγκ σχετικά με την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
- Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των ονομαστικών καταστάσεων του προσωπικού που υπάγεται στην εργασιακή εφεδρεία , από τις διοικήσεις των οργανισμών που περιλαμβάνονται στο εν λόγω καθεστώς, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών.
Η πρώτη ομάδα φορέων είναι: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ΤΕΕ , Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας ΟΑΣΠ , Εταιρία Παγίων ΕΥΔΑΠ   , Εταιρία Παγίων ΕΥΑΘ, Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), Αττικό Μετρό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου, Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών, Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ, Εγνατία Οδός, ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ.
- 10.00 Συνάντηση του επικεφαλής της «ομάδας δράσης» (task force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο.
Πολιτιστικά:
- 20.30 Συναυλία του Έλβις Κοστέλο, ενός ζωντανού θρύλου της ροκ, ο οποίος θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την παράσταση «Solo», στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του.
- 20.30 Το 24ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου ανοίγει την αυλαία του στον κινηματογράφο Απόλλων Cinemax (Σταδίου 19, Αθήνα), με τη βραβευμένη τουρκική ταινία «Κάποτε στην Ανατολία» του Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν. Στις οκτώ μέρες της διάρκειας του φεστιβάλ, έως και τις 2 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστούν περισσότερες από 50 ταινίες από την Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, αφιερώματα σε πρόσωπα της 7ης τέχνης.

πηγή:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.