Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

«Spiegel»:Ο Βενιζέλος υποτίμησε το πρόβλημα και υπερτίμησε τον εαυτό του!

«Ταύρο των Αθηνών» χαρακτηρίζει το τελευταίο «Σπίγκελ» τον Ευάγγ. Βενιζέλο σε ομότιτλο εκτενές άρθρο του...
«Ο Ευάγγ. Βενιζέλος έχει περάσει απ' όλες τις υπουργικές θέσεις που θα μπορούσε, αλλά στην παρούσα δεν μπορεί, ως καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, να προσφέρει και πολλά» αναφέρει το...άρθρο, τονίζοντας πως «επιπλέον η πολιτική καριέρα του έχει συνδεθεί άρρηκτα μ' εκείνην του Γ. Παπανδρέου, του οποίου το πολιτικό γόητρο βρίσκεται σ' ένα πρωτοφανές ναδίρ».
Υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διατηρούν την ανωνυμία τους, εκτιμούν στο άρθρο πως «στόχος του Ευάγγ. Βενιζέλου ήταν ν' αποκτήσει εξουσία με κάθε τίμημα», αλλά «πιθανότατα δεν θα καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός και πως η κρίση θα τον συμπαρασύρει μαζί με τον Γ. Παπανδρέου». Χαρακτηριστικά κάποιο απ' αυτά δηλώνει: «Ο Βενιζέλος υποτίμησε το πρόβλημα και υπερτίμησε τον εαυτό του».
«Ο Ευάγγ. Βενιζέλος έχει χάσει την αξιοπιστία του», αναφέρει το δημοσίευμα, «αντιτιθέμενος παλαιότερα στην πώληση της "Ολυμπιακής" και τώρα αγωνιζόμενος για την ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων». Στο σημείο αυτό αναφέρει: «Σκίτσο της φιλελεύθερης αριστερής "Ελευθεροτυπίας" (σ.σ. σκίτσο τουΣτάθη) παρουσιάζει τον Βενιζέλο με στολή διοικητή στρατοπέδου συγκέντρωσης μιας "ελεύθερης οικονομικής ζώνης, Ελλάς"», σχολιάζοντας ότι «η ταύτιση με τους μισητούς Γερμανούς κατακτητές είναι στην Ελλάδα το ζενίθ της πολιτικής απαξίωσης».
Το άρθρο αναφέρει επίσης ως πιθανότερους διαδόχους του Γ. Παπανδρέου τους Α. Διαμαντοπούλου και Μ. Χρυσοχοΐδη, τον οποίο χαρακτηρίζει ως πολύ δημοφιλή στην Ευρώπη..

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/10/spiegel_25.html#ixzz1bpgDkNcV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.