Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Οι 100 στοχαστές του 2011...

Το περιοδικό Φοράιν Πόλισι (Foreign Policy) ανακήρυξε τους 100 στοχαστές του 2011 οι οποίοι με τις ιδέες  του συνέβαλαν στις παγκόσμιες εξελίξεις. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ακτιβιστές που πρωτοστάτησαν στις επαναστάσεις στον Αραβικό κόσμο, όπως ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι.
Στη λίστα αυτή υπάρχουν και τραπεζίτες, μεταξύ των οποίων είναι και ο Τρισέ. Σχετικά με τους πολιτικούς, συναντάμε τον Μπάρακ Ομπάμα, τον Ντικ Τσένεϊ, την Κοντολίζα Ράις, τον Τζον Μακ Κέιν, τον Ντέιβιντ Κάμερον, την Άνγκελα Μέρκελ, τον Βολφγανγκ Σόιμπλε, τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς, τον Νικολά Σαρκοζί, την Χίλλαρι και τον Μπιλ Κλίντον. Ενδιαφέρον είναι ότι μεταξύ των 100 είναι ο Τούρκος...
πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Από τη λίστα δεν λείπουν ο Μπιλ Γκέιτς και ο Μαρκ Ζούκνεπμεργκ. Στη λίστα περιλαμβάνεται και η μπλόγκερ από την Κούβα Γιοάνι Σάνσεζ, αφού, σύμφωνα με το περιοδικό, μας δείχνει πως το Ίντερνετ βρίσκεται παντού, ακόμα και στην Κούβα του Κάστρο. Τέλος, ανάμεσα στους 100 στοχάστες της χρονιάς που φεύγει είναι και ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. 

πηγή: press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.