Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πως να το βοηθήσετε να αποχωριστεί την πιπίλα;


Το παιδάκι σας κοντεύει ή έχει ξεπεράσει τα τρία του χρόνια, αλλά επιμένει να μην αποχωρίζεται την αγαπημένη του πιπίλα; Εντάξει, δεν έχει φτάσει και η καταστροφή, αλλά καλό θα ήταν να αρχίσετε πια να δουλεύετε την ιδέα να το ανεξαρτητοποιήσετε από αυτήν την εθιστική συνήθεια...


Ψάχνοντας για το «αιώνιο» αυτό πρόβλημα των απανταχού μαμάδων, βρήκαμε έναν πολύ ωραίο οδηγό με κάποιες συμβουλές που θα μπορούσατε να τις δοκιμάσετε κι εσείς.

Εμείς αυτό που έχουμε να σας παραθέσουμε, ως συντακτική ομάδα του Mother.gr είναι ότι πρόσφατα η κορούλα μίας εκ των συνεργατιδών μας, που είναι τριών ετών, έπεσε και χτύπησε στα δοντάκια της, ενώ είχε την πιπίλα στο στόμα.

Στην επίσκεψή της στον παιδοοδοντίατρο για να εκτιμήσει τη ζημιά που έχει γίνει στα μπροστινά δόντια, η μικρούλα μας άκουσε προσεκτικά τις παραινέσεις της γιατρού, να μη χρησιμοποιεί πια την πιπίλα της, γιατί θα πονάει.

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο, αλλά η μικρή, δεν ζήτησε την πιπίλα της, από την ιδια κιόλας μέρα, αντιλαμβανόμενη φυσικά, την αλήθεια των λόγων της γιατρού!

Με αυτό λοιπόν το απτό παράδειγμα, θέλουμε να καταδείξουμε ότι τα παιδιά μας είναι τελικά πολύ πιο δεκτικά και ώριμα απ’ όσο περιμένουμε. Κι επομένως είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε μαζί τους για όλα τα θέματα, και φυσικά για το θέμα της πιπίλας τους.

Πως θα σας φαινόταν να δέσετε την πιπίλα του παιδιού σας σε ένα μπαλόνι με ήλιον και να το δείτε μαζί να φεύγει ψηλά ή να την πετούσατε μαζί στο καλάθι των σκουπιδιών σας;

Όλα αυτά βέβαια αφού έχετε μιλήσει με το παιδί σας αρκετά για το κατά πόσον χρειάζεται την πιπίλα του.

Ορίστε μερικοί τρόποι για να πείσετε το μικρό σας να αποχωριστεί την πιπίλα του:



  • Βάλτε αρχικά περιορισμούς στη χρησιμοποίηση της πιπίλας! Δηλαδή πείτε του ότι μπορεί να έχει την πιπίλα μόνο μέσα στο σπίτι. Μετά πείτε του, μόνο στο κρεβάτι του, μετά μόνο το βράδυ και σταδιακά κόψτε τη!
  • Προτείνετέ του να βάλει μόνο του σε ένα καλαθάκι τις πιπίλες του και να σας τις δώσει, ώστε να του πάρετε για δώρο, ό,τι επιθυμεί περισσοτερο εκεινη την εποχή!
  • Εκμετελευτείτε την έλευση ενός μωρού στο κοντινό σας περιβάλλον για να πείτε στο μικρό σας να δώσει την πιπίλα του για να την πάτε στο μωράκι που γεννήθηκε.
  • Φυτέψτε την πιπίλα, πάντα μαζί με το μικρό σας, σε μία γλάστρα για να βγάλει… λουλούδια! Απλά εσείς βάλτε μέσα και σπόρους ενός ωραίου φυτού που θα βγάλει λουλούδια και θα ευχαριστήσει το αγγελούδι σας, ότι η πιπίλα του έγινε λουλουδάκι!
  • Δωροδοκήστε το παιδί σας με ένα γλυκό που του αρέσει πολύ
  • Δοκιμάστε το «μπάμ και κάτω» παίρνοντας την και πετώντας την στα σκουπίδια.

Όποιον τρόπο και αν διαλέξετε πάντως, να είστε προετοιμασμένη ότι το μικρό σας, όσο καλά και αν πάρει αρχικά τον αποχωρισμό από την πιπίλα του, όσο περνάει η ώρα και συνειδητοποιεί τι ακριβώς έχει γίνει, είναι σίγουρο ότι θα την αναζητήσει και θα γκρινιάζει.

Το μυστικό είναι να μην οπισθοχωρήσετε! Δεχτείτε τα κλάματά του, αλλά κρατηθείτε ήρεμες και εξηγήστε του για μία ακόμα φορά ότι πλέον δεν έχει ανάγκη την πιπίλα του. Ίσως να χρειαστεί να περάσετε δύο – τρεις άσχημες νύχτες, αλλά αν δεν είστε πρώτα εσείς σίγουροι και σταθεροί, δεν θα είναι το παιδί σας.

πηγή: mother

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.